Gästblogg: Från bostadsbrist till kontorsbrist i Stockholm

Det har blivit allmänt känt att kontorsbristen har utvecklats till den nya bostadsbristen. En kombination av att det varit ett stort fokus på bostadsbyggandet i Stockholm och i takt med högkonjunkturen, då det bildas fler företag, stora som små. Det mynnar ut i att det blir allt svårare för oss mindre företag att hitta prisvärda kontor. I dagsläget kan du med sannolika skäl hitta dig en kontorsplats i Stockholm, frågan är dock till vilket pris. På grund av ett alldeles för ensidigt fokus på bostadsmarknaden har prisutvecklingen i centrala lägen ökat hyrorna kraftigt.

För oss som söker kontor i Stockholms innerstad finns det gott om kontorsalternativ för humana priser. Utbudet för har ett kontorshotell i Stockholms city expanderat kraftigt de senaste året och blivit ett populärt alternativ för dem som kan tänka sig att dela kontor med andra människor.

Vad finns det för fördelar med att sitta på ett kontorshotell?

Att dela sitt kontor med andra människor är ett fantastiskt sätt att få perspektiv, inspiration och information från sådant som händer utanför ditt företag. Dessutom skapas en naturlig grund för att bygga relationer och utöka sitt affärsnätverk. Studier visar att det ska vara kul att komma till jobbet och genom ett familjärt klimat inte bara skapa trygghet utan även främja förtagande och kreativitet.

Förutom den sociala perspektivet, lockas många till kontorshotellen på grund av de praktiska skälen. Till en månadshyra kan företag hyra ett färdigtestat kontor med kontorsmöbler, trådlöst internet, fax, skrivare och andra faciliteter. Hyresvärden sköter alla de praktiska bitarna vilket gör att företag mer eller mindre kan flytta in sin verksamhet där.

Detta är något vi funderar på, det kanske ni också skulle göra? Om någon av er har erfarenhet av kontorshotell, tar vi tacksamt emot era åsikter om det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *