Gästblogg: Svensk e-handel växer även inom bilbranschen

Svenska e-handeln växer så det knakar 

I dagens Sverige växer e-handeln i de flesta branscher, och inte minst inom solskydd för bilar. Numera kan man köpa tonade rutor till sin bil på nätet vilket inte gick att göra ett antal år tillbaka. Det finns möjligheter att köpa måttanpassade bitar vilket innebär att filmen är producerad och tillverkad efter bilens rutor. Allt detta finns möjlighet att få hemlevererat tack vare en expansion av svensk e-handel.

Vi pratar med Anders som driver en av svenska sajterna som säljer just tonade rutor till bilar:

E-handeln när det gäller solfilm har nått en hög expansion vilket är extremt roligt. När vi startade ett par år sedan så fanns det inte mycket val kring solfilm på internethandel. Idag finns det möjlighet att köpa allt från plexiskivor som monteras på insidan av bilrutorna, grumliga gummifilmer som är statiska och skall enligt leverantörerna hålla fast sig i rutan utan något lim eller inverkan, något som Anders är skeptiskt om det verkligen fungerar så. När vi pratar om solfilm så finns det egentligen en enda produkt som heter solfilm och den är en traditionell solskyddsfilm som innehåller klister och monteras med såpvatten och en gummiskrapa. Förr i tiden sålde mycket reservdelskedjor liknande produkter, men de var oftast lövtunna och gick nästan sönder bara man kände på filmen. Idag är dessa traditionella filmer som man köper hos riktiga proffs företag mycket tjockare och tål mycket mer stryk. Färgbeständigheten är mycket lång och man kan egentligen montera på vilket ruta som helst oavsett hur välvda dom är med hjälp av filmens egenskaper.

Marknaden för monteringsarbeten

Jag tror att marknaden inte kommer att ta slut så länge biltillverkarna inte börjar själva montera film från fabrik.  Numera går det att köpa till så kallade tonade rutor när man köper sin nybil, men detta innebär bara att det är färgade glas, men man saknar totalt alla egenskaper som en solfilm har. Dessa tillval från fabrik är endast avsedda för själva utseendets skull och skall inte förväxlas med solfilm även fast fabrikstonade glas är mycket snyggt utseendemässigt.

Drivit e-handel i flera år

Anders har drivit e-handel sedan flertal år tillbaka och specialiserat sig just på solfilm då han tyckte att marknaden behövde detta. Han berättar även att mer barnfamiljer och hundägare bör skaffa tonade rutor för att ge familjemedlemmarna en behagligare miljö. Många snålar på detta och då tycker jag att det är kanon att det finns möjlighet att köpa numera solfilm på nätet till bra priser istället för att behöva lämna in och betala en förmögenhet.

Läs mer på https://solfilmskompaniet.se